Reisdocumenten en visum

Reisdocumenten en visum

Voor Indonesië heeft U een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is. Tijdens de vlucht krijgt men een inreisformulier dat tot het vertrek in het paspoort blijft. Als toerist kunt u maximaal twee maanden in het land verblijven. Naast een geldig paspoort heeft u ook een visum nodig. Bij een verblijf tot maximaal 30 dagen kunt u (Nederlanders en Belgen) dit visum bij aankomst in Denpasar, Jakarta, Medan en Surabaya kosteloos verkrijgen. U dient over een duidelijk bewijs te beschikken dat u binnen dertig dagen Indonesië weer verlaat. Een retourticket of doorreisticket dat binnen dertig dagen valt is hiervoor voldoende. Dit kosteloze visum kan niet worden verlengd, dus verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesië, dan dient u het visum al vóór vertrek te regelen. Indien u niet de Nederlandse/Belgische nationaliteit heeft, raden we u aan contact op te nemen met de ambassade om te controleren welke regels in dat geval gelden. Als u aankomt op een andere luchthaven dan Denpasar, Jakarta, Medan of Surabaya dient u voor 35 USD een visum aan te schaffen dat geldig is voor maximaal 30 dagen. Indien u bij aankomst in Indonesië uw visum koopt, dan kan dit ‘visum on arrival’ in Indonesië eenmalig worden verlengd voor een periode van maximaal 30 dagen bij de lokale immigratiekantoren.

Veelgestelde vragen over reisdocumenten en visum

1. Wanneer krijg ik mijn ticket en reisbescheiden?

U krijgt uw reisbescheiden na ontvangst van de restbetaling per mail of per post thuis gestuurd.

2. Wat is een E-ticket?

Een E-ticket is een print van een bestaande reservering. De passagier heeft recht op dezelfde voorwaarden en diensten als met een "ouderwets papieren ticket". Het enige dat de passagier ontvangt is een reisschema en een unieke code die overal geldig is. (Bij het inchecken, de douane, enz.)

3. Heb ik een visum nodig?

Bij een verblijf in Indonesië tot maximaal 30 dagen kunt u met een Nederlands of Belgisch paspoort het visum bij aankomst kosteloos verkrijgen. Dit kosteloze visum kan niet worden verlengd, dus verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesië, dan dient u het visum al vóór vertrek te regelen.

Uw paspoort dient altijd nog minimaal 6 geldig te zijn bij terugkomst in Nederland.

Verblijft u langer dan 30 dagen in Indonesië, dan dient het visum van te voren aangevraagd te worden. Dit kan via de Indonesische ambassade of via een visumbemiddelingsbureau. Deze laatste rekenen wel extra kosten door voor hun dienstverlening.

Het visum-aanvraagformulier kunt u downloaden via de volgende link:  http://visa4indonesia.nl/

Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit, informeer dan bij de Indonesische ambassade naar de voor u geldende visa-regelgeving.

N.B. Het gratis visum bij aankomst geldt voor 5 luchthavens: Denpasar, Jakarta, Medan, Surabaya en Batam.

4. Ik ben mijn E-ticket kwijt of heb deze nooit ontvangen. Wat moet ik doen?

Stuurt u dan een e-mail, dan sturen wij u direct per e-mail het E-ticket nogmaals toe.

5. Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?

Voor uw reis naar Azië is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Controleert u niet alleen uw paspoort maar ook of er voor uw reis een visum benodigd is.