Classic Yogyakarta - Bromo
4 personen vanaf € 699,- p.p.
2 personen va. € 729,- p.p.
Bereken prijs
Inclusief accommodaties Tour

Classic Yogyakarta - Bromo

5-daagse tour Java

Classic Yogyakarta laat u deze prachtige stad zien én u bezoekt de Bromo vulkaan! Deze 5 daagse luxe privé reis over Oost-Java met een uitgebreid programma stelt u in staat vele monumenten en belangrijke locaties in Yogyakarta van dichtbij te bekijken; een unieke blik op de oorsprong van het hedendaagse Oost-Java!

Routekaart Classic Yogyakarta - Bromo

Data & Prijzen

Geef hieronder uw voorkeuren aan en bekijk de prijzen per vertrekdatum. Klik op een prijs voor meer info.

Klik op een prijs voor meer info

Alle getoonde prijzen zijn vanaf prijzen per persoon gebaseerd op de door u geselecteerde voorkeuren en exclusief € 35 reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds.

Inclusief

  • Accommodatie
  • Dagelijks ontbijt
  • Lunch & Diner waar genoemd in het programma
  • Treinreis
  • Privé transfers met airconditioning
  • Entrees bij de genoemde bezienswaardigheden

Exclusief

  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven, fooien, etc.
  • Reserveringskosten € 35 en Cal.fonds € 2,50

Aandachtspunten

  • Verlenging is mogelijk (ook op Bali of naar een andere bestemming binnen Indonesië, vraag naar de mogelijkheden)

Vragen over deze tour of telefonisch boeken? Wij helpen u graag!

U kunt ons bellen op 010 21 34 600 (NL) / 02 479 85 28 (BE) of stuur ons een e-mail.
Telefonisch bereikbaar: werkdagen van 09.00 - 17.00 uur

Bereken prijs Vraag offerte aan

Reisprogramma

Dag 1: Yogyakarta

Bij aankomst op Adi Sucipto Airport Yogyakarta wordt u opgehaald door de gids/chauffeur en per privé transfer naar het hotel gebracht.

In de avond heeft u een diner bij de Heritage Royal Ambarrukmo waar u een heerlijk Javanese Royal Dining beleeft in het AmbarTirta. Na afloop wordt u teruggebracht naar het hotel.

 

Dag 2: Yogyakarta

Na het ontbijt gaat u op pad met de gids. U bezoekt als eerste het Kraton (Sultan's Palace), het Waterkasteel en de tuin van Taman Sari, Batik-en Zilverensmeden. Na de lunch, deze is inclusief, in een lokaal restaurant in de stad, brengt u een bezoek aan de beroemde Borobudur Tempel.Hoewel het een boeddhistische creatie is, bevat het eveneens Perzische, Babylonische en Griekse invloeden.
De tempel is onlangs volledig hersteld onder de leiding van UNESCO. In de nabijgelegen dorpen kunt u nog steeds steenmakers zien die op dezelfde manier werken als de boeren die dit verbazingwekkende monument hebben gebouwd. Ook de nabijgelegen, een kleinere maar van enige betekenis Pawon en Mendut tempels kunnen bezocht worden.
Overnachting in Royal Ambarrukmo Yogyakarta.

Dag 3: Yogyakarta – Solo

Vandaag bezoekt u na het ontbijt de oude Hindoe-tempel in Prambanan, gelegen op 17 kilometer van Yogjakarta (ca 30 minuten rijden). De tempel is gebouwd in de 9e eeuw en gewijd aan de hindoeïstische Brahma, Vishnu en Shiva. Vervolgens wordt u naar het hotel in Solo gebracht.
Inclusief lunch onderweg.
Bij aankomst in Solo brengt u een bezoek aan het Mangkunegaran Palace.Gebouwd als een paleis in de 18e eeuw. In de namiddag bezoekt u nog de vlooienmarkt van Triwindu en de lokale markt in Solo
Overnachting in het Royal Surakarta hotel.

Dag 4: Solo – Treinreis - Tosari

Vandaag maakt u een treinreis vanaf Solo (vertrek om 08.00 uur) naar Mojokerto. Bij aankomst om ca 11.00 uur zal uw lokale chauffeur er zijn om u te begroeten voordat u naar Bromo gaat. Deze rit duurt ongeveer 4/5 uur naar het dorp Tosari, met onderweg enkele stops in de traditionele haven van Pasuruan om de lokale phinisi te zien. Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht. Overnachting in Bromo Cottages.

 

Dag 5: Bromo- Surabaya - Bali

Zeer vroeg in de ochtend maakt u een tour naar de Mt. Bromo voor een zonsopkomst. Rond 05.00 uur arriveert u bij de Pananjakan uitkijkplaats met een prachtig uitzicht op de vulkaan en de omgeving van Bromo. Het kan hier flink afkoelen neem daarom een warme trui/jas mee. Met ca 20-minuten rijden per paard komt u bij een paar trappen die leiden tot de rand van de nog steeds actieve Bromo krater.
Na afloop gaat u terug naar het hotel voor uw ontbijt. In de loop van de ochtend vertrekt u naar de luchthaven van Surabaya voor de middag/avond vlucht naar Bali of een andere bestemming binnen Indonesië.

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels.

Yogyakarta

Royal Ambarrukmo Yogyakarta5 sterren

Royal Ambarrukmo YogyakartaDag 1 en 2

Het Royal Ambarrukmo Yogyakarta is een luxe 5 sterren hotel met 247 kamers en is onderdeel van het koninklijke paleis Ambarrukmo. Het paleis dateert uit de 19e eeuw en kent een lange en rijke geschiedenis. In het hotel proeft u de oude Koninklijke... Lees verder

Solo

The Royal Surakarta Heritage5 sterren

The Royal Surakarta HeritageDag 3

The Royal Surakarta Heritage in Solo is een luxe hotel in Javaanse Stijl met een schitterende uitstraling. Het hotel beschikt over luxe kamers, sauna en een fraai buitenzwembad en biedt tevens haar gasten gratis WiFi in alle ruimtes. The Royal... Lees verder

Bromo

Bromo Tosari3 sterren

Bromo TosariDag 4 en 5

Het Bromo Tosari (ook wel Bromo Cottages genaamd) is een eenvoudig middenklasse hotel met een perfecte locatie. Het hotel bestaat sinds 1991 en beschikt over ruim 80 kamers. Het hotel ligt tegen een heuvel aangebouwd en biedt zodoende een prachtig... Lees verder