Kleine Sunda Eilanden
4 personen vanaf € 1299,- p.p.
2 personen va. € 1599,- p.p.
Vraag offerte aan
Inclusief accommodaties Tour

Kleine Sunda Eilanden

12-daagse tour

Deze 12-dgs tour voert u langs de kleine Sunda Eilanden. Deze eilandengroep wordt ook wel Nusa Tenggara genoemd. Het meerendeel is onbewoond. Deze tour brengt u langs Flores, de Komodo-eilanden, Sumbawa en Lombok. Onderweg bezoekt u vulkanen, rijstvelden, de Komodo-varanen, Sultanspaleizen en nog veel meer!

Data & Prijzen


Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan voor deze droomreis.

Inclusief

 • Accommodatie zoals beschreven
 • Excursies & entreegelden zoals beschreven
 • Dagelijks ontbijt
 • Privé-vervoer per minibus met airconditioning
 • Boottochten
 • Engelstalige gids

Exclusief

 • Persoonlijke aankopen, fooien, etc
 • Film & Video fee op Komodo & Rinca
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting (indien van toepassing)
 • Reserveringskosten € 35 en Cal.fonds € 2,50

Aandachtspunten

 • Indien gewenst is verlenging/aanpassing van de reis mogelijk.
 • Het verblijf op Flores is over het algemeen eenvoudig.
100% privé met gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers
Ideaal te combineren met een verblijf op Bali en Lombok
Te boeken met of zonder internationale vlucht naar Bali

Vragen over deze tour of telefonisch boeken? Wij helpen u graag!

U kunt ons bellen op 010 21 34 600 (NL) / 02 479 85 28 (BE) of stuur ons een e-mail.
Telefonisch bereikbaar: werkdagen van 09.00 - 17.00 uur

Vraag offerte aan

Reisprogramma

Dag 1: Bali - Maumere

Vandaag vliegt u in ongeveer twee uur van Bali naar Maumere. Bij aankomst staat er een gids klaar om u naar het hotel te brengen. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Overnachting in het Sea World Club Hotel of het Wailiti Hotel.

Dag 2: Maumere - Moni

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Wuring, een klein vissersdorpje nabij Maumere. Vervolgens gaat u naar het Ledalero museum. Dit is een klein museum met een fraaie collectie aan Ikat-stoffen en edelstenen. Hierna bezoekt u de oude kerk van Sikka, gebouwd in 1899. Bij Paga Beach houden we een korte rustpauze en hier kunt u een frisse duik maken. Vervolgens gaat de reis verder naar het traditionele dorpje Jopu en dan door naar Moni. De avond kunt u gebruiken om een wandeling te maken door het dorpje Moni. Overnachting in de Kelimutu Ecolodge.

Dag 3: Moni - Riung

Vandaag vertrekt u 's ochtends vroeg naar de Keli Mutu Vulkaan. De Keli Mutu betekent letterlijk 'Berg der Geesten'. 's Ochtends vroeg is deze vulkaan nog niet in de nevelen gehuld die later op de dag komen. Hierdoor kunt u genieten van een onvergetelijk uitzicht. U vindt hier namelijk drie kratermeren in in verschillende kleuren: blauw, chocoladebruin en zwart. Deze kleuren worden veroorzaakt door de opgeloste mineralen en ze steken fel af tegen de diepgrijze lavastenen in de omgeving. Het geheel doet bijna buitenaards aan en de Keli Mutu wordt dan ook beschouwd als een van de mooiste plekjes van Indonesië. Het laatste stukje naar het uitkijkpunt bestaat uit een wandeling van ongeveer een half uur. Terug in het hotel krijgt u het ontbijt aangeboden. Na het ontbijt vertrekt u naar via Ende naar Riung. Deze tocht voert u van de zuidkust van Flores naar het drogere gebied van noordkust. Onderweg maakt u nog een stop bij Pengga Jawa Beach, bekend om de groene stenen. Het laatste gedeelte van de rit is wat hobbelig want de weg is hier helaas nogal slecht. Bij aankomst in Riung overnacht u in het SVD Pontok Hotel.

Dag 4: Riung - 17 eilanden

Vandaag maakt u een fraaie boottocht naar de 17 tropische eilanden voor de kust van Riung. U ziet een grote variatie aan kleurige tropische vissen en koraal. Uiteraard kunt u hier heerlijk snorkelen waar dan ook de tijd voor wordt genomen. Tevens gaat u naar de vliegende honden (een vleermuizensoort) die in de mangrovebossen aan de kust hangen. U krijgt een lunch aangeboden op een van de vele verlaten stranden. Bij terugkomst in Riung heeft u de rest van de dag vrij. Overnachting in het SVD Pontok Hotel.

 • Gili Trawangan, Lombok

Dag 5: Riung - Bajawa

In de ochtend reist u door naar Bajawa. Onderweg bezoekt u de heetwaterbronnen en hier kunt u een bad nemen in het warme water. Hierna bezoekt u nog het dorp Naru voordat u aankomt in Bajawa. U checkt in bij het hotel en in de middag staat er nog een bezoek aan het traditionele dorp Wogo op het programma. Overnachting in Bajawa in het Bintang Wisata Hotel.

 • Merapi vulkaan, Java

Dag 6: Bajawa - Ruteng

's Ochtends maakt u een excursie naar het traditionele dorpje Bena. Hier vindt u de traditioneel gebouwde Adathuizen en megalieten. Vanaf dit dorp heeft u een prachtig uitzicht op de Inerie-Vulkaan. Ook wordt hier de voorouderverering nog sterk in ere gehouden. Vervolgens reist u door naar Ruteng. Het landschap is hier vlakker en biedt mooie panoramabeelden op de oceaan, de vele vulkaantoppen en de grillig gevormde lavatoppen. Na enkele uren voert de rit u door een dichtbegroeid berglandschap van West-Flores. Op de top van het Rasa Mese Lake gebergte wordt er een fotostop gehouden. Vandaag eindigt de reis in Ruteng. Dit is een klein marktstadje en tevens het centrale punt van de Manggarai-stam. Overnachting in Ruteng in het Santa Maria Monastery.

 • Rijstvelden, Sulawesi

Dag 7: Ruteng - Labuan Bajo

Na het ontbijt gaat u weer op pad. U bezoek eerst het oude centrum van Ruteng Puu en Liang Bua. In Liang Bua zijn onlangs overblijfselen van de Homo Floresiensis gevonden. Dat was een hele kleine menssoort, die 18.000 jaar geleden leefde. Deze soort wordt ook wel 'de hobbit' genoemd. Vervolgens gaat de reis verder. Onderweg stopt u bij het dorpje Cara waar een fotostop wordt gehouden Hiervandaan heeft u een uniek uitzicht op de spinnenweb-rijstvelden die typisch zijn voor deze streek. Bij aankomst in Labuan Bajo kunt u de rest van de middag vrij besteden. Overnachting in Hotel Puri Sari of het Ecolodge Hotel.

Dag 8: Labuan Bajo - Rinca

Vandaag begint u met de schitterende cruise langs het Komodo-Archipel. Dit is een eilandengroep waarbinnen het Komodo- en Rinca-eiland de grootste eilanden vormen. De eilanden staan natuurlijk vooral bekend om de legendarische Komodo-varaan die alleen nog hier en in enkele delen van West-Flores nog voorkomt. De varanen kunnen wel drie meter lang worden en wegen zo'n 90 kg. U vaart eerst naar het Rinca-eiland. Hier gaat u hier op zoek naar de varanen. Onder leiding van een Ranger maakt u een trek van ongeveer 2 uur (lichte wandelschoenen zijn aan te raden). De trekking voert u door een savanneachtig landschap met prachtige weidse uitzichten over de zee en het eiland. Op het Rinca-eiland komen in tegenstelling tot Komodo minder toeristen en is de kans groter dat u varanen ziet. Na het bezoek aan Rinca vaart u naar Pink Beach. Hier kunt u al snorkelend de tropische onderwaterwereld te wonderen. Overnachting en diner aan boord bij Komodo of Pink Beach. Accommodatie aan boord is zeer eenvoudig, maar een hele ervaring. U slaapt aan dek op een matras onder een heldere sterrrenhemel. (Er wordt tevens een zeil gespannen op het dek)

Dag 9: Komodo-eilanden - Bima

U wordt 's ochtends vroeg gewekt door de vele vogels van Komodo. Na het ontbijt aan boord gaat u aan land op het Komodo-eiland. Hier maakt u onder leiding van een Ranger een wandeling van 1 uur. Hopelijk ziet u naast varanen ook herten, wilde varkens, waterbuffels en tropische vogels als de kakatoe. Daarna verlaat u de Komodo-eilanden en vaart u door naar Sape, een stadje aan de oostkust van het eiland Sumbawa. Deze tocht duurt ongeveer 7 tot 8 uur. Bij aankomst in Sape staat er een transfer klaar om u naar het hotel te brengen. U overnacht in Hotel Mutmainah.

Dag 10: Bima - Sumbawa Besar

Na het ontbijt bezoekt u het paleis van de Sultan van Bima. Net buiten Bima ziet u de zoutwinning. Vervolgens gaat de reis via Dompu verder naar Sumbawa Besar. Ook in deze stad bezichtigt u het paleis van de Sultan. Hierna checkt u in bij het hotel. Overnachting in het Kencana Hotel.

Dag 11: Sumbawa Besar

Deze dag kunt u vrij besteden. Er zijn diverse leuke en interessante excursies bij te boeken als snorkelen bij het Mojo eiland, duiken, trekking of mountainbiking. Overnachting in het Kencana Hotel.

Dag 12: Sumbawa Besar - Lombok

Na het ontbijt rijdt u naar het havenstadje Tano. Hier stapt u op de veerboot naar Lombok. De veerboot komt aan bij het stadje Pelabuan en hier staat vervoer klaar om u naar Senggigi of het vliegveld van Lombok te brengen.

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels.

Maumere

Sea World Club3 sterren

Sea World ClubDag 1

Hotel Sea World Club is een mooi middenklasse hotel aan de baai van Maumere. Het hotel bestaat uit een aantal traditionele gebouwde bungalows. De baai voor het hotel is kalm en zeer geschikt voor snorkel- en duiktrips. Deze worden dan ook vanuit het... Lees verder

Moni

Kelimutu Ecolodge2 sterren

Kelimutu EcolodgeDag 2

De Kelimutu Ecolodge is een gezellige lodge en een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde Kelimutu vulkaan. De lodge telt elf kamers en is zeer ecovriendelijk opgezet met o.a. zonnepanelen en recyclesystemen. Lees verder

Labuan Bajo

Hotel Puri Sari3 sterren

Hotel Puri SariDag 7

Hotel Puri Sari is een goed en nieuw middenklasse hotel in Labuan Bajo. Het hotel telt 11 kamers en is gelegen in een grote tuin met zwembad en een 350 meter lang strand. De vriendelijke service en nette kamers maken dit tot een ideale uitvalsbasis... Lees verder